dilluns, 16 de novembre de 2009

Conferència sobre el CEIP San Walabonso (Niebla, Huelva)

El dijous 12 de novembre de 2009 ens va visitar al saló d'Actes de la Casa de la Cultura de Benicassim Fernando Garcia Paez cap d'estudis a l'escola San Walabonso en Niebla (Huelva), centre TIC des de el curs escolar 2003-2004.
El motiu d'aquesta visita era pel proyecte "Educación sin hilos" amb la finalitat de contar-nos la seua experiència en el mon de la tecnologia en aquest centre.

Va començar la xarrada amb humor i recalcant sovint que el més important per a d'ell eren els xiquets, amb la qual cosa crec que va aconseguir la atenció de tots el presents.

Ens va comentar que a la seua escola l'educació és centrada en l'alumne, l'alumnat és el protagonista del seu aprenentatge, es a dir, és consumidor i productor de continguts. I, el més important, en aquest centre es dona sentit al treball dels seus alumnes.

I dic sentit al treball perquè tot el que realitzen els xiquets se li dona un ús, no com en altres escoles on els alumnes fan treballs i son únicament utilitzats per a ser avaluats i per a deixar-los perdre a algun calaix de classe, com va dir aquest.

A més de donar-li un ús a aquests treballs, el que fan és motivar-los, es a dir, els alumnes del San Walabonso saben que si s'esforcen en fer bé el seu treball el seus mestres el pujaran a Internet i tota la gent ho podrà vorer. Açò fa que els xiquets es motiven.
L'exemple que ens va donar el cap d'estudis és que si als xiquets no els agrada llegir llegiran pel simple fet de que la resta de la gent els escoltara a Internet.

Així mentre els xiquets lligen fan ús de les noves tecnologies i es que com molt be va dir Fernando Garcia Paez : "Interpretar las TIC en la practica docente tiene mucho que ver con la pedagogia y menos con la tecnologia", es a dir, l'objectiu principal d'aquest CEIP no és que els xiquets es passen les hores davant els ordinadors sinó que es motiven i aprenguen mitjançant la tecnologia.
En aquest cas la tecnologia enganxa els xiquets a llegir, es a dir, és un estimul.

1 comentari:

  1. me Encantaría poder leer el texto, pero no entiendo nada, lo tienes en Español???, saludos

    ResponElimina