dimarts, 13 d’octubre de 2009

Soc mestra, noves tecnologies, per a què?

S óc mestra a un centre on impartisc sisè de primària, i avui ens ha arribat una serie de materials.

Es tracta d'una pissarra digital per a cada classe de l'escola, un ordinador portàtil per a cada docent i per a l' alumnat de cinquè i sisè de primària i, a més, ens han proporcionat wifi per tot el recinte educatiu.

Tots aquests materials donen un suport a les noves tecnologies de l' educació, cosa que es fonamental per que tots els xiquets i xiquetes es formen intel·lectualment utilitzant les tecnologies que envolten la nostra societat, ja que hi ha que reconèixer que la tecnologia es una de les coses més importants en la nostra vida.

Amb açò, es pretén que el xiquets aprenguen el temari de les diferents assignatures del curs escolar d'una manera senzilla i divertida alhora que s'involucren i aprenen les noves tecnologies que de ben segur els es de molta utilitat en el present i també en el futur.

Per això quan parlem de les noves tecnologies de la informació i la comunicació parlem de que els alumnes han de ser competents en la utilització d'aquestes. Per tant, l'alumnat ha de utilitzar les noves eines tecnològiques de manera habitual per a assolir un bon aprenentatge d'aquestes.

Així doncs, una vegada estreta la conclusió de per a que serveixen les noves tecnologies és el moment de pensar quin us es el que li anem a donar als materials que hem rebut.

Per tant, a la meua classe en totes les assignatures utilitzarem la pissarra digital on projectaré els continguts que siguen oportuns al temari per a que tot el alumnat puga voreu conjuntament.

Respecte als ordinadors digitals, tota la clase farà us d'ells. Els primers dies de classe faré una especie de explicació per a que sàpiguen el funcionament d' aquest, i una vegada els xiquets controlen l' ordinador passaré a explicar totes les matèries amb aquest mètode, cosa que es molt millor per als alumnes perquè dins del seu ordinador portaran tot allò necessari per a donar a classe i, per tant, no hauran d'anar carregats tots els dies amb els llibres de text.

Ademés, cal dir que com el centre conta amb wifi la connectivitat serà bona allà on es desplacem.

Per tant, crec que aquesta organització serà una bona mida per que els alumnes aprenguen el temari amb les noves tecnologies, i al mateix temps, siguen concients de que les noves tecnologies formen part de la seua vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada