dimarts, 27 d’octubre de 2009

Els meus alumnesDesprés d'haver llegit els comentaris del meus companys sobre aquest vídeo hem reafirme amb el que vaig dir ahir al debat online. Doncs, aquest vídeo critica l'educació actual perquè la formació dels docents no va a la mateixa velocitat que els canvis socials.

Amb aquest vídeo el que se està intentant es que els docents prenguen consciència de que l'escola està canviant. I no parlem d'un simple canvi sinó d'un canvi social profund en l'estructura d'aquesta. I es que els xiquets d'aquesta època podríem dir que han nascut immersos en el mon de les noves tecnologies, sols s'ha de veure com son capaços d'utilitzar un ordinador, una consola... cosa que molts dels pares d'aquests xiquets el mes segur es que no sàpiguen, al igual que la gran majoria del professorat que com es evident han estat educats en altres principis, res que vorer en aquesta era, la de la digitalització.

Per això, davant la angoixa de molts mestres alhora de fer front a les noves demandes socials acaben per deixar de banda les noves tecnologies i continuen amb el tradicional ensenyament, passius a tots els avantatges d'aquests temps.

Per tant, el que intenta aquest vídeo es que els docents es formen en les noves tecnologies perquè es evident que als xiquets d'avui en dia se'ls guanya pels mitjans audiovisuals, es a dir, el que es pretén es que tots els docents i els estudiants a mestres assolisquen un bon nivell de tecnologia per a estar a l'altura del seu alumnat.


En quant a la meua opinió, crec que tot mestre ha de estar en continu aprenentatge de totes aquelles coses que van surgint al llarg de la vida i, per tant, al llarg de la seua vida professional. Per això crec que tots els docents han de saber menejar-se amb les noves tecnologies perquè la societat ho demana, o més en concret, el xiquets i xiquetes d'aquesta generació i de les futures generacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada